Túrótorta piskótával
hozzávalók
- piskótakarika
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
piskóta
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- egy csomag sütőpor
Elkészítés
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporos liszttel. A felvert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. 175 fokos sütőben megsütjük. Krém: Egy nagyobb tálba tesszük a tehéntúrót, majd villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjon sehol nagyobb darab. Majd belekeverjük a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat. A három lapba vágott piskótát megtöltjük. Az oldalát is túróval a tetejét csokival vonjuk be. Én mogyorókrémes csokit szoktam rárakni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.